tag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post429353242525348743..comments2024-02-10T09:23:53.819+00:00Comments on Žiupsnelis Druskos: Morkų, grietinėlės ir kalendros sriuba tingintiems bei taupantiemsMildahttp://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-79877457057055550282020-11-03T13:31:58.521+00:002020-11-03T13:31:58.521+00:00Ačiū už receptą.Ačiū už receptą.Silvijahttps://www.pirkitpadangas.lt/padangu-dydziai/padangos-r16/205-55noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-91282070608055895022009-11-27T19:49:59.190+00:002009-11-27T19:49:59.190+00:00Tikiu tikiu, kad skanu. Jau isivaizduoju.. astresn...Tikiu tikiu, kad skanu. Jau isivaizduoju.. astresni priekoniai, kokosu pienas..Butinai isbandysiu!Mildahttps://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-82767872795260314962009-11-27T18:45:59.370+00:002009-11-27T18:45:59.370+00:00va va, aš irgi bulvėms dėkoju už tai.
mielai būčia...va va, aš irgi bulvėms dėkoju už tai.<br />mielai būčiau dėjusi kalendrą, kalendra-morkos-kokosas gi ooOOO, bet kad šaldytuve šluotukė petražolių labai prašosi sunaudojama, tai ir dedu kur netingiu.<br />ką tu ką tu. ne tokie ir dideli tie mano pakeitimai, dalis net išsianuliuoja - kaip sūris, kurį greit greit greit išgraibiau, kol visai į nieką nepavirto (kaip donelaičio sniegas.). bet siūlyčiau ir tau kada išbandyt su kokosu, tokio mmmm kažkokio egzotiško švelnumo ir šilumos prideda, aha.julėhttp://kepyklapenki.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-38792752683477536412009-11-27T18:08:41.171+00:002009-11-27T18:08:41.171+00:00jule, dziaugiuosi kad patiko! Nors kai tiek keitei...jule, dziaugiuosi kad patiko! Nors kai tiek keitei, gal net nesiskaito kad sita sriuba virei :)) Pabandyk su kalendra kada - zinok tikrai labai skanu.. Nors as tikiu, kad taviske ne kiek ne prastesne! <br />Beje, man atrodo, kad ta salduma naikina bulve.. nes jei vien morkos tai tikrai saldoka butu..Mildahttps://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-90400636760507395332009-11-27T18:02:50.721+00:002009-11-27T18:02:50.721+00:00išmėginta :) tiesa, kalendrą keičiau petražolėmis,...išmėginta :) tiesa, kalendrą keičiau petražolėmis, bėriau šiek tiek aštrių prieskonių, greitinėlę keičiau kokosų grietinėle ir prieš valgydama užsibarsčiau sūrio - ir ką tu ką tu, labai jau labai skani. <br />anksčiau esu gaminusi <a href="http://theppk.com/recipes/dbrecipes/index.php?RecipeID=249" rel="nofollow">šitokią sriubą</a> - buvo per saldi. o šita gi kažkaip puikiai balansuota išėjo.julėhttp://kepyklapenki.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-1744791319195300002009-11-19T17:10:57.957+00:002009-11-19T17:10:57.957+00:00Dalija, iš tiesų aš labai mėgstu būtent tirštas sr...Dalija, iš tiesų aš labai mėgstu būtent tirštas sriubas ;-) Niekada nesu bandžiusi pridėti pomidurų, nes skonio tikrai nepavadinčiau saldžiu.. O dedi tiesiog žalius ar apkeptus orkaitėje?Mildahttps://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-25707076567864333262009-11-19T13:56:58.162+00:002009-11-19T13:56:58.162+00:00Kokia tirstuole! ;)
As irgi darau morku ir kalendr...Kokia tirstuole! ;)<br />As irgi darau morku ir kalendru! niam, niam....dar kazkiek pomidoru dedu, tada duoda toki nevisai saldu skoni.dalijabloghttps://www.blogger.com/profile/18155110531856114327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-78439335232942496162009-11-18T10:55:12.984+00:002009-11-18T10:55:12.984+00:00Sparnuoti, prie lempos man nepavyksta niekaip.. :)...Sparnuoti, prie lempos man nepavyksta niekaip.. :) As prie naturalios sviesos fotografuoju.. Laimei, musu svetaine pakankamai sviesi tam reikalui. Man rodos jei lempom tai reikia mini studijele turet (kad seselius atspindet) ir gal spec. lempas reguliuojamo stiprumo.Mildahttps://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-67188645158659079582009-11-18T08:27:54.576+00:002009-11-18T08:27:54.576+00:00Oi, kaip mėgstu morkas, morkytes, jų sriubas ir sr...Oi, kaip mėgstu morkas, morkytes, jų sriubas ir sriubytes. Tiesiu šaukštą ir kabinu tavo oranžinio gėrio tiesiai iš ekrano.<br />Garbane, kaip tau pavyksta taip gražiai nufotografuoti prie "lempinio" apšvietimo? Pasidalinki savo gudrybėmis, nes man tai bėdų bėda šiuo klausimu...Sparnuotishttps://www.blogger.com/profile/08179646537604163745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-38463228260025847502009-11-17T20:56:03.862+00:002009-11-17T20:56:03.862+00:00Inga, ha ha! Bijau, kad as esu is tu kurie i svogu...Inga, ha ha! Bijau, kad as esu is tu kurie i svoguna ziuri kaip i (butina!) prieskoni ir ne nesugalvociau jo meniu aprasyt :)) Juk sakiau - gerai iskeptas svogunas yra nepastebimai.. Jei pastebejai - cia jau virejui priekaistas. Butinai isbandyk ;-) Vykdysim masini virtu-morku-nemyletoju atsivertima :))Mildahttps://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-87763594779405305022009-11-17T10:46:04.945+00:002009-11-17T10:46:04.945+00:00Aš tai vaikystėj virtas morkas suvalgydavau pirmia...Aš tai vaikystėj virtas morkas suvalgydavau pirmiausia - kad vėliau tik "skanumas" liktų. O jeigu rasdavau svogūnų, išvis nevalgydavau. O dabar... Morkas prieš dėdama į sriubą visada apkepinu. O dėl svogūnų, kažkaip atsibodo visiems aiškint, kad jų nevalgau ir gadinti visiems apetitą traukiojant juos iš lėkštės, tad paprastai valgydama sriubą stengiuos nežiūrėt į ją, jei žinau, kad ten svogūnų yra:). Ot, jeigu kada turėčiau restoraną (niekada neturėsiu, greičiausiai, tad nebaisu ir pasakyti :)), tai jis tikrai vadintųsi "NE svogūnams", ir būtų skirtas žmonėms, kurie pastoviai turi vargti kavinėse, kuriose kai kada net prie patiekalų specifikacijos pamiršta paminėti, kad ten yra svogūnų (tipo, jis prieskonis - toks, kaip druska:)).<br />Nu bet jeigu ši sriuba tinka ir tiems, kas nemėgsta morkų, reiks bandyt:)Ingahttps://www.blogger.com/profile/07547454008472013143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-37667272824853275272009-11-16T22:10:31.101+00:002009-11-16T22:10:31.101+00:00jule, :)))) Aha, matai, o as ne nepagalvojau bildu...jule, :)))) Aha, matai, o as ne nepagalvojau bilduko dar ir ikvepimo vagyste apkaltint. Bet isties - matyt linksminasi dabar kazkur su mano knyga ir musu abieju ikvepimu.. Belieka laukt naujo bildukisko maisto tinklarascio :) Gal pavyks nors keleta receptu atgaut!Mildahttps://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-19910691822303093562009-11-16T20:08:58.543+00:002009-11-16T20:08:58.543+00:00>> palieku kalendra, man ji su morkom taip i...>> palieku kalendra, man ji su morkom taip idealiai tinka, kad negaliu atsivalgyt :)) <br /><br />plius vienas. ne, ne vienas - <i>melejonas</i>! atrodo, pas ponaitį altoną browną išgirdau, kad jos derėtų drauge - kaip, beje, ir petražolės su morkom - ir nuo to laiko nebeįsivaizduoju morkų kitaip.<br />na dar su kmynais man labai labai tinka.<br /><br />liukssss sriubikė, sakyčiau. tokia šilta, ir ta spalva tokia <i>v temu</i> rudeniškom baisybėm.<br /><br />ir prisidėsiu prie Nenorinčių būrio. turbūt tas bildukas, knygą nusinešęs, ir įkvėpimo dalį nukando. pralėkdamas pro šalį (kas ten tėra per tą lamanšą..) ir maniškį nugvelbė. apsirijėlis.julėhttp://kepyklapenki.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-9285676073882206462009-11-16T18:30:21.167+00:002009-11-16T18:30:21.167+00:00duonosirzaidimu, o keptus svogunus vis dar isranki...duonosirzaidimu, o keptus svogunus vis dar isrankioji? Nes as irgi parankiodavau, bet dabar zinau kodel - dauguma seimininkiu paprasciausiai nepakankamai juos pakepina, tad sie lieka nemaloniai svoguniskai kieti. O juk iskepes svogunas turi but nejuntamas :) Be to, man dabar labai patinka kepamu svogunu kvapas.. Tokia izanga i gaminimo procesa.. net nezinau kaip apsakyt :))Mildahttps://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-78896356780151374602009-11-16T18:14:09.096+00:002009-11-16T18:14:09.096+00:00Mėgstu trintas sriubas labai.
Morkas virtas, beje,...Mėgstu trintas sriubas labai.<br />Morkas virtas, beje, taip pat išrankiodavau :) Kaip ir keptus svogūnus, fek.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-45980488496346186492009-11-16T17:15:03.202+00:002009-11-16T17:15:03.202+00:00Rosita, tu teisi, imbieras cia labai labai tinka -...Rosita, tu teisi, imbieras cia labai labai tinka - pamirsau paminet! Tik as ir su imbieru palieku kalendra, man ji su morkom taip idealiai tinka, kad negaliu atsivalgyt :)) <br />O tos sriubos tai man rodos palyginus neseniai atsirado.. Ar bent man toks ispudis.. Nors gamintojas berods Heinz - labai neoriginalu.. :)Mildahttps://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5149673802220542277.post-82496467499486843622009-11-16T16:32:36.650+00:002009-11-16T16:32:36.650+00:00Niam, niam kokia sriuba! Nors man visos trintos si...Niam, niam kokia sriuba! Nors man visos trintos siurbos yra jėga. 'Farmers Market' sriubų kažkaip nepamenu kaip atrodo (gal nebuvau užtikus?), bet akimirką pagalvojau, kad čia gerbiamo prico Čarlzo gamybos. Bet ne, jo vadinasi Duchy originals :D<br />Beje, kitą kartą kai virsi siūlau pabandyti tokią pat eigą, tik vietoj kalendros imbierą, man labai patinka :)Battered Suitcasehttps://www.blogger.com/profile/17486000152570877055noreply@blogger.com