2012 m. lapkričio 23 d., penktadienis

Be atsiprašymų. Su naujienom.

Braukiam dulkes?

Sugebėjimas rašyti ir fotografuoti, tarytum raumuo, nenaudojamas nyksta. Jeigu ligonį paguldytume į lovą pusei metų, jam, ko gero, iš naujo tektų mokytis žingsniuoti. O gal po tų šešių mėnesių vaikščioti jau ir nebesinorėtų?

Nežinau. Man norisi rašyti. Gražiai ir rišliai. Spalvingai papasakoti, apie tai, kaip šią vasarą mes per didelius vargus ir nuotykius nusipirkome namą. Apie tai, kad jame vis dar negyvename. Apie lenkus statybininkus, keistuolį inžinierių, jo klaidas, nudistus kaimynus ir gatvėje besibastančią gražuolę lapę. Apie gyvenimą nesibaigiančiais rūpesčiais ir laukimu. Apie tai, kaip nusibodo gyventi bendrame name ir periodiškai rašinėti “mieli kambariokai, nepamirškite suplovę indus sutvarkyti kriauklės, labai ačiū”. Apie tai, kaip kažkur pradingo mano numylėta storapadė keptuvė, kurios niekas “nematė ir nenaudojo”. Apie tai, kaip per visus rūpesčius neliko nei laiko, nei noro, nei polinkio gaminti. Apie tai, kaip savaitę iš eilės valgėme kaimyniniame turkų restoranėlyje keptą vištą su ryžiais. Akcija.

Ai betgi parašysiu. Gal ne šiandien ir ne rytoj, bet.. šiemet? O gal kitamet?

Bet prieš tai pasidalinsiu naujiena. Matote sausainius nuotraukoje? Norite recepto? Prašom – surasite  čia! Taip, knygoje!

Drauge su dar trimis mano receptais (kukurūziniai blyneliai, lipnūs vištienos sparneliai ir cukinijų pyragas) ir devyniom galybėm kolegų tinklaraštininkų. Tiesa, pati nei popierinės knygos, anei galutinio maketo nemačiau, prašau paieškoti, pavartyti, paskaityti ir man papasakoti!

O aš, kaip kokia senutė, keliauju į lovą - penktadienio vakarą, dešimtą valandą. E-hem. Kur mano protezai? Rytoj laukia ankstyvas susitikimas su statybininkais ir ilgos ILGOS I.L.G.O.S diskusijos besirenkant sienų spalvą(as) – aš tirpstu kaip noriu baltų (ir kaltinu pinterest!), bet matau, kad teks leistis į kompromisą.

Kokios spalvos Jūsų sienos????

16 komentarų:

  1. Tris kart valio Žiupsneliui, kad sugrįžo! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika sugrįžusi

    Ryt žadu nusipirkt šią knygą jei rasiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sienos baltos. Žavingomis darganotomis rudens ar žiemos dienomis jos įgauna puikią ir gražią intensyviai pilką spalvą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinu su namu!!! :) Kreminės. :D Laukiu visų visutėlaičių pasakojimų. :) Gal labiausiai apie nudistus kaimynus. :D Po pinterest nuorodos peržvalgos, aš, nemėgstanti baltos, suprantu, kodėl dėl baltos galima galvą pamesti... :D Klausykit, o lietuvių statybininkų nenorėjot? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū, merginos!

    Vilma, ha! Geras pastebėjimas, darganotų dienų čia oi kiek daug.

    Rima, lietuvių visai norėjau, bet draugų ir pažįstamų rekomenduota brigada - tiksliau jos 'vadas' - paliko nelabai kokį įspūdį, nes visas pokalbis buvo apie tai, kaip viskas čia brangu, kaip viskas "kitaip negu lietuvoje" (čia po to kai užsiminiau, kad mano tėvelis statybų srityje dirba ir gal atvažiuotų pa(pri)žiūrėti).. Tiesa, reikia pripažinti, kad jis buvo teisus, galiausiai išleidom maždaug tiek, kiek jis prognozavo (tada mums tai pasirodė nereali suma, bet....).
    Tuo tarpu lenkų "vado" akyse žybsėjo ugnelės, jam viskas atrodė paprasta ir įmanoma. Žodžiu, sužavėjo savo entuziasmu, kas visgi yra svarbu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Och, sveikinimai tokio pirkinio proga. Baltas pavydas :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. GinCherry, labai ačiū, bet turiu pasakyti, kad namo pirkimas JK yra neapsakomai daug nervų kainuojantis procesas (tikrai neabejoju, kad ir judviems teks tuo įsitikinti! ;-) )

    AtsakytiPanaikinti
  8. O mano sienos spalvos stai: "salione" dvi raudonos & kitos baltos, miegame viena lengvai violetine o jai atmusti tamsios sunkios su violetiniais atspalviais naktines uzuolaidos, likusiuos kambariuos sampanines :) mes megstam spalva :) aisku tada ir baldai negali uzgozti visko...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveikinimai dėl namų - baisiai didus pirkinys, ypač UK :) Sienos ir pas mane baltos ir šis atsakymas, regis, tampa klasika.
    Jei kada turėsi laiko tarp kulinarijos ir naujo namo, kvieiču pažaisti: http://decor-subtil.blogspot.com/2012/11/lets-play.html

    AtsakytiPanaikinti
  10. Esu minimaliste, todel pas mane sienos baltos. Mazai daiktu (kad dulkes nesestu) ir daug erdves su daug sviesos. Ir daug zaliu augalu... Apsvietimas daro savo... galima prisikabinti ivairiu lempu su visokaisi gaubtais, tai vakarais sienos bus kokios nori spalvos... nors mano megstamiausia spalva - ivairiu atspalviu terakota... SVEIKINIMAI su namo pirkimu!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveika sugrizus, labai malonu vel skaityti:) Musu namu sienos baltos ir man labai patinka. Zaviuosi skandinavisku interjeru, taip kad be baltu sienu ir mediniu grindu niekaip :) Balta spalva idealus fonas, joje galima komponuoti ivairius akcentus ant sienos: paveikslus, sviestuvus ir t.t Be to, balta niekada neerzina ir neikyri(kazkada turejau geltonas sienas, ir pamenu, kaip po kurio laiko mane jos tiesiog erzindavo, toks ikyrus noras nuvalyt ta spalva:))

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aš visada galvojau, kad namuose svarbiausia sienos ir grindys, bet kai įsikėliau gyventi į butą su žaliomis-kopūstinėmis (!) sienomis, teko persigalvoti. Svarbiausia - baldai ir sienų papuošalai. Po to dar ir interjero dizaino "taisyklėse" tą perskaičiau. :) Štai, keletas mano pasiūlymų:
    http://www.colourlovers.com/palette/1058739/%5Bp%5D_Wintry_Magic
    http://www.colourlovers.com/palette/2638832/
    http://www.colourlovers.com/palette/944213/forever_lost

    AtsakytiPanaikinti
  13. i always love your photos so much :)

    AtsakytiPanaikinti