2010 m. liepos 27 d., antradienis

Pupelių, avinžirnių ir fetos salotos. Šiaip.

Šiaip.

  • Darbe kažkodėl neatsinaujina Skanių Savaičių sąrašiukas. Fe. Ne tik facebooką blokuoja, bet ir tai. Jaučiuosi mėnuly.
  • Negaliu klausytis jokių internetinių radijų ar žiūrėti filmukų youtube. ‘Access denied’. Raudonom raidėm. Atėjo metas nusipirkti mp3 grotuvą. Nuobodžiom dienom klausysiuos Spilled Milk. Liežuvis blokuotojams.
  • Praeitą savaitę nusipirkau tris knygas. Perskaičiau pusantros. Bibliotekines.
  • Šiemet dar neragavau mėlynių. Nei žemuogių. Nei agrastų.
  • Užtat suvalgiau tris maišus žirnelių. Deja, šaldytų.
  • Nuo minties apie šviežias voveraites su bulvėm svaigsta galva.
  • Žiauriai pasiilgau šviežiai raugintų agurkų su krapais. Ir rūgpienio drebučių.
  • Iki atostogų Lietuvoje liko mažiau nei mėnuo.

Pupelių, avinžirnių ir fetos salotos su raudonu padažu

Reikės:

pupelių

avinžirnių (naudojau iš skardinės, tačiau – be abejo – galima išsivirti ir patiems. Tik nepamirškit prieš tai išmirkyti!)

fetos sūrio

padažui:

poros saujų saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

saujos orkaitėje keptų paprikų aliejuje (nebūtina, beje, tikrai kažkur aprašiau, kaip ruošiu saviškes, bet niekur nerandu.. gal visgi neaprašiau?)

poros skiltelių česnako

šaukšto balto vyno (arba kitokio) acto

maltos rūkytos paprikos (nebūtina)

kajeno (arba paprasto) pipiro

šlakelio harisos (jei mėgstate aštriau)

Gaminame:

Pupeles išverdame sūdytame vandenyje.

Džiovintus pomidorus, paprikas, česnaką ir actą sumalame blenderyje arba trintuvėje. Jei labai tiršta – įpilame  šlakelį alyviuogių aliejaus. Suberiame prieskonius. Išmaišome.

Išvirusias pupeles, avinžirnius ir kubeliai supjaustytą fetą suberiame į salotinę, sudedame padažą, gerai išmaišom.

Štai ir viskas. Puikus skonių derinys!

 

Šaltinis: adaptuota pagal BBC Good Food, August 2010.

9 komentarai:

  1. Užuojautos žiupsneli, kad dar neragvai nei mėlynių, nei žemuogių...ir dar tas internetas ne ką padeda..
    Bet žiūrėkime pozityviau - gražus naujas puslapis vat štai matau, salotos irgi labai skanios. Ačiū.
    Niam niam..o ir rūgpienio kalnai ateis greit ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žaliuose žirneliuose daug kirmėlių. Fe. Todėl labai jau nesigraužk :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. onceuponpatisserie, oi as neketinau nei skustis, nei liudeti. Tik pasipasakojau. Net paciai keista pasidare pagalvojus :))
    Rugpienio kalnai (tiksliau - bliudai) tikrai bus, bet as labiausiai pasiilgau naminio, kaimisko, aliuminiam bidonely. Tokio jau seniai nevalgiau..

    Jurga, sakai? As matyt taip seniai valgiau, kad nebepamenu tokiu dalyku net. Visgi saldyti - reikia pasakyti - be jokiu kirminu, mazyciai ir labai saldus. Bet nekvepia pieva.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oj božena, kokios skanios salotos! Šaldytuve dara turiu biškutėlį, šiandien jų neliks ;))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip tobulai gražu! Ir, skanu, turbūt.
    Bet vis dėlto, kokių įdomių darbų būna - reikia apsirūpinti papildomom pramogom, kad ištvert galėtų :D
    O lova tavo darbe irgi yra?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dalia, nesupratau, ką norėjote pasakyti. Su pašaipa skaityti reikia, ar kaip?
    Kiekvienas turim savo darbo stilių. Man papildoma stimuliacija padeda, ypač tada, kai reikia atlikti krūvą gana monotoniškų užduočių. Ir net tada, kai nereikia - nedidelis pasiblaškymas padeda koncentruoti dėmesį ir mažina nuovargį.
    Apie lovą išvis nesupratau. Ar būna tokių darbų? Na, sprendžiant iš 'irgi' - gal.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oi ne, pašaipos čia nebuvo. Aš pati dirbu budėjimo tipo darbą, kuris yra iš tų "įdomių", ta prasme, kad turiu neštis kokį romaną ar mezginį... arba internete nardau po visokius blogus ir gerus.
    Ir mano darbe yra LOVA!, kurią pasididžiuodama rodau kitiems kaip itin gero darbo požymį. Būna būna tokių darbų... o pvz gaisrininkai tai išvis 25 val miega per parą. Darbo vietoj.

    AtsakytiPanaikinti