2011 m. birželio 12 d., sekmadienis

Fotoreportažas iš the Taste of London 2010. Geriau vėliau nei niekada!

Va imu ir viešai pasiskelbiu, kur būsiu šį sekmadienį. Regents parke! Maisto festivalyje Taste of London 2011!

Žinoma galėčiau būti didelė karvė ir pasakyti post factum, oi žmonės, KUR aš buvau, va šekit žiūrėkit / skaitykit ir pavydėkit! Bet ne. Iš anksto sakau – ateikit ir Jūs. Rekomenduoju. O jei reikia papildomo stimulo – va, prašau, visus metus vėluojantis reportažas iš Taste of London 2010. Geriau, kaip sako, vėliau negu niekad. Aha?

Festivalis veikia taip: nusiperki bilietus, nusiperki specialių festivalinių pinigų ir skanauji įvairiausių restoranų paruoštus specialiai ragautojams skirtus mini-patiekalus. Bet čia tik dalis viso džiaugsmo. Dar gali eiti į įvairiausias su maistu susijusias pamokas / prezentacijas; prisiragauti / prisipirkti įvairiausių (dažniausiai valgomų) gėrybių; sudalyvauti galybėj loterijų; išgerti vieną, kitą, trečia taurę vyno ar ko stipresnio; papliurpt / pasifotografuoti su garsiais šefais; grįžti namo su sunkiai pakeliamais krepšiais (ir gerokai palengvėjusia pinigine).

Turiu pasakyti, kad man ypač patiko pliurpti su visų tų gėrybių prekeiviais. Rodos – paskutinė diena (sekmadienis), nuovargis, bet ne - šypsenos iki ausų, gera nuotaika liejasi per kraštus, va čia tai festivalis!  (ok, ši moteriškė nesišypso, bet dauguma tikrai šypsojosi, o aš buvau pernelyg užsiėmusi pokalbiais, kad tas šypsenas įamžinčiau)

 

O maistas? Maistas buvo ohoho! Dar namie susidariau sąrašiuką skaniausiai skambančių patiekalų (meniu skelbiamas iš anksto, šiųmetinis čia), bet juo beveik nesinaudojau. Klioviausi akimis, seilėtekiu pamačius vieną ar kitą patiekalą ir eilėmis (turbūt patikimiausias būdas, nenuvylė!).

Trumpas mano skanautų gėrybių sąrašiukas:

Česnakinės straigės su ispaniškos dešra (chorizo) paskaninta koše. The Modern Pantry. Vienas žodis – niam!

Geldutės (ar taip lietuviškai verčiasi scallops?) su čili ir lešiais iš Colony Bar and Grill. Labai skanu.

 

Paprasta, tradicinė, bet labai skaniai paruošta ėriena su žirneliais ir mėtom. Odette’s restoranas.

O čia pats PATS pačiausias patiekalas. Austrės iš Bentley’s Oyster Bar & Grill. Burnoje tirpstanti gaivi jūra. Nežinau kaip kitaip apibudinti. Dieviška. Namo grįžau persivalgiusi, bet vistiek graužiausi, kad užsisakiau tik vieną austrių porciją. Šiemet tikrai atsigriebsiu!

‘Lassi’ pannacotta su Alfonso mango salotom iš garsiojo The Cinnamon Club. Tiesa sakant, nieko pernelyg ypatingo.

 

Kur kas įspūdingesnis desertas – pasakiškai skani, gaivi, kojas lenkianti (iš malonumo, žinoma!) kiaušininio kremo (angl. egg custard) tarta iš Rhodes 24, kurią, beje, gavau dovanų - dienos pabaigoje restoranai pradėjo dalyti neišparduotus anksčiau paruoštus desertus. Patikėkit, jau vien dėl to verta eiti būtent sekmadieniais!

 

Dar viena saldi dovana – pannacotta su šafrane apvirtais rabarbarais ir pistacijų pralineThe Modern Pantry.

Pranešimai / paskaitos pernelyg nesužavėjo, gal todėl, kad nelabai pavyko nusėdėti vienoje vietoje – festivalis didžiulis – norisi viską apeiti! Beje, kitą sekmadienį savo knygą pasirašinės aktorė Gwyneth Paltrow. Nesu didelė gerbėja, tačiau knygą išgyrė jau ne vienas blogeris – mielai pavartyčiau. Tik kažin, ar pavyks prisibrauti.

 

Trinity šefas Adam Byatt džiaugiasi apdovanojimu už geriausią Taste of London 2010 patiekalą - kiaulių kojytės su priedais. Neragavau, nes – savaime suprantama – iki sekmadienio neliko.

Beje, gavau klausimą, ar esu viena iš tų baisiųjų maisto blogerių, kurie (kartais) sukritikuoja jo restoraną, ne, sakau, tai atsinešė apdovanojimą ir sakė – va dabar fotografuok. Paklusau, na negi ginčysies.

Michel Roux ‘senasis’. Čia ko tais piktas, bet šiaip labai malonus senukas.

Tadam! Lietuviai ir, žinoma, lietuviškas alus!

Žinoma, sudalyvavau galybėje loterijoje, užtat dabar gaunu galybę restoraninių reklamų (dėl ko tikrai nesiskundžiu!). Laimėti nelaimėjau. Gal kitąsyk?

Vasara su Pimms. Britiškiau nebūna!

Išvada kaip ir akivaizdi. Ateikit!

(ne, už reklamą man tikrai niekas nesumokėjo ir net bilieto nepadovanojo. o galėtų!)

9 komentarai:

  1. Sužavėjo, tiek straipsniukas su viską iliustruojančiom nuotraukom, tiek pati festivalio idėja. Gaila, kad man iki Londono labai toli, bet tikrai smagu būtų apsilankyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinai, skaičiau jau naktį, tai paskui užmigt negalėjau... Dabar jaučiuos neišssimiegojus :) bet užtat prisisvajojau iki soties apie taste of London :) Oh, I wish...

    AtsakytiPanaikinti
  3. eik tu sau! Faina nerealiai. Noriu ten.
    Jau norėjau rašyt, kad be merga visai be sąžinės - visus metus laikė reportažą užspaudus, bet pati prisipažinai :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. OMG! Jau tie varvantys šokoladiniai pyragėliai ir mėsytės stambiu planu. Net po sočių pusryčių bet kurį iš šių imčiau. O nuotraukų grožis - jausmas tarsi pati ten šalia dalyvaučiau. WOW!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nostabus reportazas, jauciausi lyg ten ir buciau! dekui kad pasidalinai su mumis! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. aaaa, noriu! gal reikia eiti ieskoti bilietu? pernai neisdrisau, gal siemet laikas isbandyti :)

    scallops - šukutės, t.y. šukučių mėsa. čia taip neabejodama rašau :), nes kai gyvenau Lietuvoje, dirbau įmonėje, kuri importuoja gėrybes.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū Jums, merginos!

    Egle, Jurga, taigi kviečiu aš jus ir kviečia. Va būtumet savaitgaliui atlėkę, būtume tokį tūsą pasidarę. Ech!

    Imbieriniai sausainėliai, na, mano rekomendacija kaip ir aiški. Žinoma, kad ieškok! :)

    Nesuprantu, kas čia vyksta jau kelias savaites blogeris manęs nepažįsta ir neleidzia komentuoti is google paskyros!!!

    Ziu

    AtsakytiPanaikinti
  8. noriu erienos! labai fainas fotoreportazas, daugiau tokiu! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Koks superinis reportažas, koks skanus! Aišku, pamačiau tik dabar, bet gal ir gerai - tikiuosi, kad jau greitai aprašysi ir Taste of London 2011, taigi, nereiks taip ilgai laukti :) Nes tokių skanių ir įdomių įrašų niekad nėra ir nebus per daug :)

    Dar dar dar!!! :))

    AtsakytiPanaikinti