2011 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Tegyvuoja savaitgaliai! (ir ruginiai blynai)

 

Sprendžiant pagal šios savaitės lietų ir darganą, praeitas savaitgalis turbūt buvo paskutinis VASAROS pasispardymas Londone. Bent jau man - viena koja pakeliui į Lietuvą (jejeje!!! tik va orą galėtumėt pašildyt…)

Saulėtą dieną be diskusijų reikia būti lauke. Dar geriau, kokiam nors gražiam rajone, kur nesiaučia riaušės. Idealu, jei jame ant kiekvieno kampo po gerą kavinukę, su pyragais, pyragėliais ir, aišku, kava. Ir dar kepyklos, ir antrarankių knygų knygynai. Ačiū Laurai, kad tokį prirodė. Ir visai šalia namų, kas galėjo pagalvot!

Man atrodo neminėjau, bet vienas geriausių dalykų pasauly yra savaitgalio pusryčiai kavinėje su glėbiu laikraščių. Nors ir pusę dienos galiu ten prasėdėt. Pliusas, jei dar ir sofą pasiseka prigriebt. Palaima, jei šalia neprisėda triukšmingi kaimynai su mobiliaku. Arba garsiakalbiai turkų vyrai. Vat šįkart nebuvo nei vienų, nei kitų. Jejeje! 

 

Sekmadienis išvis buvo fantastiškai karštas, pats tas pagaliau patyrinėti Greenwich su visa observatorija, parkais, kalnais ir jūrų muziejum.

Jei netyčia ten atsirasit, būtinai – BŪTINAI – užsukit į turgų ir nusipirkit jautienos kepsnio su bulvėm, jorkšyro pudingu ir – DVIGUBAI BŪTINAI – lydytu siūriu. Wow! Suvalgysit liežuvį – nemeluoju.

Bet prieš tokią kelionę (nejuokai, nuo manęs - visa valanda traukiniais) reikia pasistiprinti. Taigi - blynai! Sekmadienio rytas ir blynai. Nenuginčysit – tobula!

Kaip Jūs kepat blynus?

Aš paskutiniu metu įklimpau į ruginius. Anoks mokslas, paprasta blynų tešla (kiaušinis, cukrus, pienas, lydytas sviestas, šaukštas jogurto – jei turit, žiupsnelis kepimo miltelių) tiesiog dalį miltų (bent 2/3) pakeičiu rupiais ruginiais, užmaišau tirštą tešlą ir kepu. Skanumėlis!

Jei turit – galit į jau kepantį blyną uogų (mėlynių, gervuogių…) pribaksnot. Pasaka!

O jei virtuvėje netyčia pūpso vienas kitas persikas, šaldytuve tyliai miršta pora braškių, sode noksta gervuogės, galima ir šviežią uogienę išsivirst. Suberkit viską į nedidelį puodą su pora šaukštų cukraus, šaukšteliu vanilinio cukraus ir gabalėliu sviesto, užvirinkit ir palikit ramybėj, kol kepsit blynus. Na, jei norit, galit pamaišyt. Nei mokslo, nei darbo. O rezultatas? Disnėjiška pasaka su tobulu happyendu.

Violia! Einu kraut lagamino! Pasimatysim rudenį!

xxx

9 komentarai:

  1. Puiki mintis tie ruginiai blynai! Reikia ir man išbandyti, o tai stalčiuje liūdi ruginių miltų pakelis... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Baltymus atskirai išplakus ir įmaišius vėliausiai, galima vien tik iš ruginių miltų kepti - purūs ir skanūs blynai išeina.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Forelle, super ideja! As siaip visokias kombinacijas maisau, 1/3 ruginiu, 1/3 paprastu, 1/3 rupiu kvietiniu, pvz. Bet kuo daugiau ruginiu - tuo man skaniau. Butinai isbandysiu su isplaktais baltymais! Aciu!

    Viktorija, aha, tikrai geras miltu naikinimo budas. (beje, pabandyk rugini meduoli, apie kuri neseniai rasiau, pranyks maisiukas akyse, pirstus laizysit! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai į kurią ten kavinukę užsukai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laura, zinok as neberadau tos, kur mudvi buvom! Visai ne ten, beje, ir ieskojau (veliau pamaciau pro autobuso langa!!). Bet ju ten tiek daug.. Suvalgom kas savaitgali vis i kita keliaut :) O kur buvom jau nebeprisimenu pavadinimo - kazkokia patisserie, pyragaiciai patiko, bet bendra atmosfera - nelabai, per daug staliuku mazoj erdvej.

    Kita karta (jau rudeni!) eisim i ana. Tie pyragai prie iejimo dar ir dabar 'akyse stovi'. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai nuotaikingas, džiugus ir energingas įrašas. Su labai gera emocija. Už kurią ir noriu padėkoti, ačiū! :)

    Ir dar kartą - sėkmingos, puikios kelionės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. puiki idėja - kepsiu ir aš iš ruginukų, iki šiol vis rupius kvietinius savo mėgstamiausiems naudojau. Oi blyneliai, jūs, mano dižioji meilė.

    AtsakytiPanaikinti