Pakalbėkim apie nuotaiką.
Ar jums reikia ypatingos nuotaikos maisto gaminimui?
Man – taip. Galiu visą savaitę svajoti apie laisvą vakarą, kurio metu išbandysiu seniai nusižiūrėtą granolos receptą, bet kai tas vakaras visai netikėtai ima ir išpuola – tiksliau, dėl kažkieno kaltės pranyksta seniau numatyti planai, – mane pakeri dėdė apmaudas ir iki virtuvės man kaip iki mėnulio. Nenoriu.
Maisto gaminimui man reikia nuotaikos. Kai ryte už lango žadina patarškos paukščiai, kai geriausia draugė pažeria visą glėbį komplimentų (R., tu nereali!!!), kai pusę nakties prasisukus šokių aikštelėj naktiniame autobuse susipažįstu su žaviais kaimynais, tada man labai norisi atsiversti mylimiausią tinklaraštį/knygą/žurnalą, besti pirštu į kažkada seniai seniai pasižymėtą receptą, bėgti į virtuvę ir, skambant regio muzikai (mūsų senas magiukas tepagauna regio radijo stotį, kuri kas pusvalandį groja mano mėgstamiausią reklamą ‘come back to Jamaaaaica… come back to your peeeeopleee.. your country neeeeeds you…’), pjaustyti, berti, maišyti, žerti, uosti….
Ir tada po namus pasklinda (kartojuosi, bet gi tikrai – sklinda!) labai pyragiškas kvapas, o kaimynai trina rankas ir kaičiasi arbatą (oops!). Aš gi traukiu lauk didžiulę skardą šviežutėlės granolos ir dar šiltą vėsinu gaiviu jogurtu. Ummmhhh… štai koks geros nuotaikos skonis.
Geros Nuotaikos Granola
Visų ingredientų kiekiai iš akies, o ir patys ingredientai (na, gal išskyrus avižas, aliejų ir klevų sirupą) - jokiu būdu neprivalomi. Siūlau eksperimentuoti, dėti ką mėgstat ir turit, praleisti ko nemėgstat arba neturit. Kitaip tariant, begalinė erdvė improvizacijai!
Reikės:
stiklinės avižų, skirtų avižų košei
3/4 stiklinės grubiai (į dvi – tris dalis) supjaustytų migdolų (arba kitokių riešutų)
3/4 stiklinės kokoso drožlių
po porą šaukštų moliūgų, saulėgrąžų ir linų sėklų
šaukštelio cinamono
žiupsnelio rupios druskos
dviejų – trijų šaukštų alyvuogių aliejaus
dviejų – trijų šaukštų klevų sirupo
stiklinės džiovintų abrikosų
stiklinės džiovintų vyšnių (siūlo recepto autorius) arba spanguolių (siulau aš)
Gaminame:
Avižas, riešutus, kokosą, moliūgų, saulėgrąžų ir linų sėklas sumaišome, įberiame cinamo ir druskos.
Puodelyje sumaišome aliejų ir klevų sirupą, pilame ant avižų mišinio, gerai išmaišome.
Mišinį pilame ant kepimo popieriumi uždengtos skardos, šauname į iki 175 laispnių karščio įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį, arba kol gražiai parus. Karts nuo karto pamaišome.
Traukiame iš orkaitės, įmaišome vyšnias ir/arba spanguoles bei gabaliukais sujaustytą abrikosą.
Viskas! Čiumpame dubenį, pilame jogurtą, kabiname granolą. Likusią atvėsiname ir supilame į granolos indą. Gausime maždaug vieną didelį litrinį stiklainį.
Pradedame geros nuotaikos savaitę!
Šaltinis: Jamie Oliver Jamie’s Food Revolution per Sweet Almandine (fantastiškas tinklaraštis!)
Nuotaika būtina. Tačiau kartais tiesiog norisi valgyti, tada virtuvėje, žinoma kuo greičiau, kuo trumpiau. O kartais gi išverdi sriubos, prisuki įvairiausiu lietinių ir dar atrodo kalną sausainių iškeptum.. :) Granolą labai mėgstu. labai labai. reiks bandyti su aliejum, nes paprastai sviestą naudoju.
AtsakytiPanaikintiTaip taip.. nuotaikos tikrai kartais reikia... nes neretai įlėkusi į virtuvę su trijų patiekalų meniu, baigiu tik varganu sumuštiniu ir arbata :)
AtsakytiPanaikintiBet juk ir sako, jog viską reikia daryti su meile. Meilė ir nuotaika, matyt, yra suderinami dalykai ;)
„Sveikiname, jūs ką tik perskaitėte įrašą, skirtą TAI nuotaikai pažadinti.“
AtsakytiPanaikintiSkanu. Ir tekstas, ir granola. :)
Tikrai labai Geros Nuotaikos įrašas :) Ačiū :))
AtsakytiPanaikintiSkubu pranešti, kad saulėta virtuvė žiupsneliui druskos įteikia "Stylish Blog Awards" apdovanojimą! :))
AtsakytiPanaikintiDaugiau: http://sauletavirtuve.wordpress.com/2011/01/21/sluoksniuotas-medaus-tortas-ir-stylish-blog-awards/
I've been convinced to try my own granola. Between your photos and another recipe that I can read I'm hoping to have a good, hearty breakfast cereal and a new post in February. Thanks...
AtsakytiPanaikintigeros nuotaikos receptukas :)
AtsakytiPanaikintiSveikas ir gardus maistas. Ačiū už receptą
AtsakytiPanaikinti