2009 m. gegužės 19 d., antradienis

Gardžioji pomidorų sriuba paskutinio egzamino proga

Ech tos sesijos.. Nežinau kaip kiti, bet aš besimokydama nuo ryto iki vakaro svajoju ką veiksiu PO egzamino. Miegosiu. Skaitysiu. Žiūrėsiu filmus. Eisiu pasivaikščiot. Atrašysiu visus uždelstus meilus. Ir žinoma – GAMINSIU ir BLOGINSIU BLOGINSIU!

Ir ką? Paskutinis egzaminas parašytas vakar, o aš šiandien visą dieną jaučiuosi tiesiog baisiai subliūškusi (nusikopijavau apibudinimą iš kursioko, kuris vakar per poegzaminine vakarienę skundėsi koks jis deflated.. kaip taiklu..). Žinoma laimės neprideda ir viską dieną skaudanti galva.. ištikima sesijų palydovė.. Žodžiu, visą dieną slankioju po namus ir svarstau ką čia nuveikus, ir vis persigalvoju “ai gal ne...”.

Tokį patį 'gal ne' pritaikiau ir blogui.. nea.. ne šiandien.. kai ateis įkvėpimas.. BET užsukau į kelių merginų blogus ir pasijaučiau BAISIAI prasikaltus.. štai pvz allegros blogo nuorodų laukelyje sėdžiu pačioj paskutinėj vietoj. Paskutinis įrašas – prieš tris savaites (!!!). Gėda pelėda.

Ką gi.. Suėmiau save į rankas, pasiknisau kompiuteryje ir radau porą senų nuotraukų. Prastų nuotraukų. Bet užtat objektas BAISIAI skanus.. Nelabai fotogeniškas. Bet labai gardus.


Taigi skanioji pomidorų sriubytė. Galėtų pretenduoti į metų atradimą mano virtuvėje. ŽIAURIAI paprasta. TOBULAI skanu. Skaniausia su laaabai prinokusiais pomidorais.. tada jie orkaitėje taip gražiai pasileidžia.. nufotografuotieji dar nebuvo pasiekę tokios subrendimo fazės tai subliuško mažiau nei turėtų, bet vis tiek.. skanumėlis ;-)

Reikės:

Pomidorų (penkių-šešių.. Priklausomai nuo dydžio ir šaldytuvo turinio. Tiksliai matuot čia nieko nereikia)
Paprikos (nemažos)
Vieno ar poros svogūnų
Česnako galvutės (nelabai didelės, nebent labai mėgstat)
Rozmarino šakelės (nebūtina)
Žiupsnelio maltos paprikos (nebūtina. Bet labai neblogai - ypač jei rasit rūkytos)
Alyvuogių aliejaus šlakelio
Druskos
Pipirų
Sultinio (kokio norim ir kiek norim)

Eiga:

Pomidorus suketvirčiuojam. Dedam į skardą su rozmarino šakele, pašlakstom aliejaus, pabarstom druskos. Į kitą skardą (nes bent jau man į tą pačią niekas nebetelpa) sudedam per pusę perpjautą papriką (geriausia – pjauta puse į apačią), į ketvirčius arba per pusę perpjautus svogūnus. Palašinam alyvuogių aliejaus, padruskinam. Česnako galvutei nupjaunam pakaušį, įpilam trupučiuką aliejaus. Viska kišam į orkaitę ~180 laipsnių. Kepam kol pomidorai ir pipiras pasileis, svogūnas karamelizuosis, česnakai suminkštės.. Kažkur 40-60 min. Iš akies.

Tuomet viską traukiam lauk. Sumetam į puodą (česnaką prieš tai reikia nulupti) ir gražiai sublenderiuojam. Jei neturim blenderio – tiks paprastas kočėlas. Įmalam pipirų, įberiam paprikos miltelių. Beveik viskas! Beliko įpilti sultinio. Tiek kiek norisi. Man asmeniškai patinka tirštos sriubos tai pilu nedaugiau puodelio. Dažniausiai – daržovių. Bet čia jau kiekvienam savo. Dar kartą paburzginam blenderiu ar tiesiog gerai išmaišom. Ta daaaam! Skanaujam!

O aš einu dar patingėt.. Ir pasvajot, ką veiksiu pasibaigus posesijinei melancholijai.. Ir pagailėt savęs, kad rytoj jau vėl į darbą..


Įkvėpimo šaltinis: 101 cookbooks

8 komentarai:

  1. Sveikinu pabaigus sesiją. Tikiuosi, receptukai greitai pasipils vienas po kito.
    O sriubytė atrodo labai skaniai, tik aš dar nepagailėčiau čili.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Baisių nuotraukų?? Aha aha, papasakok bobutei... Fotkini pati ar antroji pusė (minėjai, kad domisi fotografija), nes nuotraukos tooooobulos...

    Ar gali man įkvėpt stiprybės ir pasišventimo mokslams? Nes nu... atitrūkt nuo blogo ir naujos manijos fotografijai man neišeina. Ir tie mokslai taaaaip paskutinėj vietoj... Baisu.

    O tu tai šaunuolė! Sveikinu ir žaviuosiu :) Daug liko dar mokslų?

    Trintą pomidorų verdu panašiai, tik niekad su rozmarinu nebandžiau, man vis norisi baziliko. Ir aš mėgstu skystesnę, o tavoji sriuba labiau patiktų patiktų maniškui :) A, nu jam dar ir gabaliukas mėsos ar šiaip ko, ką galima pakramtyt nepamaišo :)

    Jau nebedingsi ilgam ,ką? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Forelle, pasistengsiu, pasistengsiu ;) O del cilio - labiausiai man patinkantis dalykas sitoj sriubytej yra tai, kad puikiai jauciasi kiekvienos darzoves skonis.. pomidorai, saldi saldi orkaitej kepta paprika (as jas ir vienas valgyt galeciau!), salstelejes svogunas ir cesnakas. O cilis, bijau, kad persmelktu sita kombinacija.. Bet pabandyti turbut verta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, fotkinu as. Tik ne su savo fotiku ;-) Antra puse isties didelis fotografijos aistruolis, tik jo sritis visai kita ir maisto fotografija jam visai neidomu. Kiek klausinejausi patarimu - padave knyga apie macro fotografija ir sake pakalbesim kai perskaitysi. Bet as neturiu kada tiek skaityt ir nera noro didelio.. Tai vat bandau pati kapstytis. Ir nesakyk, sitos nuotraukos tikrai nevykusios. Kiek dar man visko ismokti reikia! Ech kad kas laiko daugiau atseiketu..

    Del mokslu - recepto neturiu. Nepatariu sekti mano keliu - viska daryti paskutinem dienom. Bet vat as kitaip nemoku, o kai uodega dega nori nenori sedi ir mokaisi. Liko magistrinis.. Oi kaip as jo bijau ir nenoriu, bet jau realiai turiu intensyviai pradet ruost.. Tai vat jei vel dingsiu kazkada vasara tai del jo..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveikinu galų gale išsivadavus (bent iš dalies) nuo mokslų :) Palengvėjimas dar ateis, man kaip akmuo po kaklu magistrinis irgi kabo, bet vis stumiu, stumiu aš jį tolyn...
    Pamenu, po egzų kas kartą galva ratais eidavo, nieko nenorėdavau, ne tik subliuškus būdavau, bet ir visiškai nusmurgus, kaip sakant :)

    Tiesa, nuotraukos tai geros, tik nereik čia. Mažumėlaitę baltai pavydu, kad turi galimybę fotografuot lauke, esant natūraliam apšvietimui...

    Sriubą būtinai išmėginsiu, kai atsiras tikrųjų raudonskruosčių pomidorų :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Allegra, dekui ;-) Fotografuoju lauke nes niekur kitur dorai nesigauna. Nemoku as dar visokiom blykstem ir reflektoriais naudotis ir laiko neturiu dezem statyt. Bet reikes mokytis, nes kitamet nusimato bustas be sodo..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atrodo super ir dar taip uzrekomendavai :o) As labai megstu tirstas sriubas, o derinys skamba puikiai, jau beveik isivaizduoju :o) Idomu, kas butu, jei dar grietineles slakeli ipilciau?

    Sveikinu sekmingai iveikus sesija! Ir as tokia paskutines minutes deganti uodega esu. Gal but del to po sesiju/terminu buna subliuskimas, nes visi imanomi resursai buna sunaudoti bandant viska laiku suspeti ir sudoroti. Patinginiauk ir sugrish energija! :o)

    AtsakytiPanaikinti