2009 m. birželio 5 d., penktadienis

Riešutinės sagutės visiems gyvenimo atvejams


Kodėl lietus būtinai turi prasidėti pietų pertraukos metu pakeliui į ūkininkų turgelį, kaip tik tądien, kai pamiršai skėti? Ir nesvarbu, kad visą rytą švietė saulutė.. Kodėl vos spėjus išdžiūti situacija kartojasi pakeliui namo? Turbūt todėl, kad sugrįžus įsitaisytum ant sofos su šilta antklode, puodeliu arbatos ir riešutinėm sagytėm... Beje, arbata tai irgi ne šiaip kokia.. Lady Grey su šlakeliu Raudonųjų Devynerių. Ligoms atbaidyti. Vėliau paraportuosiu ar sėkmingai..

Šitos sagytės ištiesų yra super duper. Įvairiausiom progom. Kai grįžus iš darbo vos pavelki kojas ir nėra iš ko pasiprašyti šilto apkabinimo. Kai vėlų vakarą įsinori kažko skanaus. Kai užpuola svečių, o neturi laiko/noro/galimybės subėgioti į parduotuvę vaišių. Tada tereikia nutipenti į virtuvę, susirasti keletą nuolatinių jos gyventojų ir užmaišyti tešlą. Jau už penkiolikos minučių po namus pasklis viliojantis kepyklėliškas kvapas, o šalia garuojančio arbatos puodelio gulės keletas gardžių kąsnelių.. Tobula.



TEreikės:

8 šaukštų miltų
2 šaukštų cukraus
2 šaukštų riešutų sviesto su riešutų gabaliukais (crunchy peanut butter)
1 kiaušinio
50g sviesto

Eiga:

Iš visų ingredientų sumaišom tešlą. Atsiplėšiam po gabaliuką ir rankom suvoliojam maždaug graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Sudedam ant kepimo popierium padengtos skardos ir trupučiuką priplojam bet kuriuo šakutės galu. Kepam 180 laipsnių karštumo orkaitėj apie dešimt minučių, kol gražiai paruduos. Ištraukiam iš orkaitės, sudedam ant aušinimo grotelių arba tiesiai į serviravimo lėkštutę ir į burną.
Juk sakiau, kad tobulai paprasta.

Šaltinis: Paul Rankin - BBC food - Ready Steady Cook

12 komentarų:

  1. Dailios fotografijos.
    Aš mėgstu sausainius su arbata. Bet kepu labai retai. Kažkaip rankos nekyla, kai pamatau receptuose sviesto kiekį :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. MMM... Man tavo fotografijos tokios "suvalgomos"... net seilė tįsta vien pažiūrėjus (lyg ir neklausiau su kokiu fotoaparau fotografuoji?)

    Sagytės skamba viliojančiai. O ingredientų kiekis minimalus. Verta įsidėmėjimo.

    Apie Lady Grey, tikiu, kad pas jus turėtų būti nemenkas šios arbatos pasirinkimas, tuo tarpu pas mus esu mačiusi tik Dilmah ir tik pakeliuose (brrr... nekenču arbatos iš pakelių), todėl renkuosi Earl Grey. Va ta tai amžina mano meilė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Irma, dekui! Sviestas ir mane gasdina.. BET kartais isties reikia pasisaldint (ir pasiriebint) gyvenima. O pirktiniuose sausainiuosi visokio blogio tikrai daugiau. Va taip vat pasiguodziu ir einu kept :))

    Egle, fotografuoju su Canon 30D & 60mm objektyvu.
    Parasyk kada tortadienis, atsiusciau tau pakeli skaniosios Lady Grey ta proga! ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, ačiū, neseniai buvo (prieš 2 mėn. :)).

    Labai kokybiškos nuotraukos. Ir man patinka, kad jos tokios minimalios, neperkrautos nereikalingais daiktais. Super.

    AtsakytiPanaikinti
  5. na, tokie sausainiukai nepatikti gali tik tiems, kurie nemėgsta riešutų sviesto.. man patiktų. Tik va, nevalgau miltinių patiekalų. ir ne savo noru :/ nors kitiems iškepti visada galima. Jaukiai atrodo šios sagutės :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip tik mano mylimiausias riešutų sviestas yra su riešutų gabaliukais, galiu jį valgyti vieną šaukštais (berods aktorė Mila Jovovič taip ir priaugo 40kg, na, dar buvo tyruputuką nėščia):) O šitie sausainiukai skamba stebuklingai. Būtinai išbandysiu, kai turėsiu įrangą!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gerai, o kur rasti to riešutų sviesto su gabaliukais? Jį įsimylėjau Vokietijoje, kai buvau priimta nakvoti į vienų senukų šeimą ir jie davė tokio pusryčiams. Visai kas kita su gabaliukais nei be jų... Jei nesunku nufotografuok ir atsiųsk foto ar papasakok kur pirkai :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Egle, aciu uz komplimentus. Del arbatos dezutes tai tuoj sugalvosim kokia priezasti ir tada jau lauk pastininko!

    rutuliuk, o miltiniu tai kvietiniu miltu ar apskritai? Nes siaip juk galima kaitalioti ir eksperimentuoti visokiais kitokiais.

    Sparnuoti, oi tikiuosi Milos tranformacijos mums negresia! Juk kiek jau cia to riesutu sviesto.. :)) O kokios irangos lauki? ;-(

    Indre, mano apsipirkimo vieta turbut nelabai pades, nes nuo lietuvos tolokai.. Bet siaip tai neabejoju kad vilniuj jo galima gauti nes pries keleta menesiu mama tikrai turejo is kazkur nusipirkusi.. Gal vilnieciai pasufleruos?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jei pasakysit kur Vilniu yr - susiveiksiu, drauge paimtu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. vaje kokie skanučiai atrodo... dailūs išėjo:) db taip prie savo konspektų sukrimsčiau su arbatione...

    AtsakytiPanaikinti
  11. teplep, aciu ;-)

    Indre, tikrai nezinau ka tau patart, mano mama isties jokiose spec parduotuvese nesilanko, matyt supermarkete rado.. Dabar nelabai yra prasmes klausti, tikrai neprisimins.

    AtsakytiPanaikinti
  12. lenkiu galvą - tas kartas, kai net nenorėjau ir neieškojau jėgų atsispirti:) mmm, kai ištrauksiu nosį iš orkaitės, nelaukit komentaro - burna bus užimta, o pirštų galiukai... na, gerai, kad jie nebijo karščio:)

    AtsakytiPanaikinti