2010 m. kovo 31 d., trečiadienis

Šiek tiek šokoladinis torčiukas su Maltesers rutuliukais. Mylimukams ;-)

Prieš kelias dienas suėjo lygiai labai-gražus-skaičius metų nuo to vakaro, kai pirmą partą susitikome puodeliui kavos Cafe de Paris Dižiojoje gatvėje .. Ir vat po šių labai-gražaus-skaičiaus metų mums vis dar patinka kartu prisėsti jaukioj kavinukėj su mielu puodeliu labai pieniškos kavos Jai arba šokoladinio kapučino Jam. O dar dažniau geriam ją namuose susirangę ant mūsų mažytės sofos su knyga Jai arba žurnalu Jam.

Čia galėčiau prirašyti visą eilę gražių žodžių.. Bet ne. Geriau viską išsakysiu gyvai. Arba pakuždėsiu. Į ausį. Patyliukais ir iš visos širdies.

*****

Puiki proga torčiukui, ar ne?

Torčiukas labai skanus ir baisiai išgirtas. Deja, nežinau, ar 100% įgyvendinamas Lietuvoje, bet čia jau jūs man pasakykit – ar turite galimybę nusipirkti Malteser saldainių? Tai tokie šokoladiniai burbuliukai su traškiu viduriuku ir labai smagia reklamine kompanija – check this out arba čia. Yra dar geresnių, bet ne youtube..

Kitas elementas, kurio čia labai reikia, patikėkit – LABAI, nes būtent jis suteikia šitam torčiukui ypatingą skonį yra – Horlicks (salykinio pieno miltelių???). Prisipažinsiu, iki šio recepto net nebuvau apie šį gėrimą girdėjus, bet dabar žinau, kad vienkartinį mažytį miltukų pakiuką galima rasti kiekviename čionykščiame supermarkete.

Ar galima apsieiti be jų? Žinoma! Bet tada teks pervadinti torčiuką ;-)

Na jei jau viskuo apsirūpinom ir viską išsiaiškinom – skaitom receptą.

Šokoladinis Maltyzerių Torčiukas

Reikės:

Torčiukui

150g šviesiai rudo cukraus

100g paprasto cukraus

trijų kiaušinių

175ml pieno

15g sviesto

dviejų šaukštų Horlicks (žr. paaiškinimą aukščiau)

175g miltų

poros šaukštų kakavos

šaukštelio kepimo miltelių

pusės šaukštelio sodos

Kremui

250g cukros pudros

poros šaukštelių kakavos

45g Horlicks (žr. paaiškinimą aukščiau)

125g kambario temperatūros nesūdyto sviesto

dviejų šaukštų verdančio vandens

Papuošimui

dviejų-trijų mažyčių pakučių Maltesers (žr. paaiškinimą aukščiau)

Gaminame:

Išplakame cukrų su kiaušiniais.

Į puodą ant ugnies supilame pieną, sviestą ir Horlicks milterius bei kaitiname, kol sviestas ištirps, o pienas įšils, bet neužvirs.

Šiltą pieną palaipsniui supilame į kiaušinių masę nuolat maišydami. Suberiame miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir sodą. Išmaišome.

Tešlą padaliname į dvi dalis ir supilame į dvi 20cm skersmens riebalais pateptas skardas. Jei – kaip aš – turite daug kepimo formų, bet visos jos skirtingų dydžių – šį veiksmą kartosite du kartus. Šauname į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį, kol įsmeigtas medinis pagaliukas arba peilis išlįs sausas. Iškepusius pyragus atvėsiname.

Paruošiame kremą: suberiame cukraus pudrą, kakavą ir Horlicks miltelius į dubenį, atsargiai permaišom. Sudedame sviestą ir intensyviai maišom. Čia labai pravers mikseris arba blenderis. Galiausiai palaipsniui supilam verdantį vandenį ir dar kartą gerai išmaišom, kol nebeliks gumuliukų.

Konstruojame tortą – pyrago puseles pertepame puse kremo, likutį atsargiai paskirstome viršuje. Puošiame maltesers rutuliukais.

 

Viskas! Gerai paslepiame ir vidury nakties įsliūkinę į svetainę statome vidury stalo, apdėliojame mielais niekučiais ir meilės žinutėm.. Ryte gaunam didelį bučkį ;-)

Šaltinis: pagal Nigella Lawson Feast: Food that Celebrates Life (London: Chatto & Windus).

12 komentarų:

  1. Jūsų meilė gimė užsimezgė labai gražią dieną... :) Turiu savų priežasčių tai sakyti :)

    Linkiu kad ji tęstųsi dar 500 metų :) O širdy visada dainuotų pavasaris.

    AtsakytiPanaikinti
  2. OoO, Sveikinimai.
    Labai jaukiai nupiesei paveiksla, taip miela buvo skaityti.
    O ir torciukas labai labi skanutis atrodo...dar kokiu riesutu idejus..mmmm, palaima.
    Puiki dovana, sakyciau, Ziupsneli ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egle, nevisai.. šiek tiek anksčiau ;-) Tik vakar receptą įdėjau. Dėkui už linkėjimus!

    onceuponaptisserie , ačiū ;-) Aš asmeniškai ten nieko nekeisčiau, nes Horlicks'as duoda labai įdomų ir tikrai malonų skonį, o Malteseriukai - šiek tiek traškesio ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žiupsneli, sveikinimai sveikinimai sveikinimai abiems mylimukams! :) Labai šiltas, jaukus, meilės kupinas ir, žinoma, labai saldus įrašas :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveikinu, labai gražus skaičius :) torčiukas atrodo labai puikus toks bumbuliuotas :))sėkmės mylimukams :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveikinu! Linkiu dar daug daug daug 5 metų :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveikinimai! Vieną kartą mums vienas protingas žmogus pasakė: sunkiausia - pirmus 25 metus, kol "apsitrini" :D Linkiu, kad tie "sunkūs" metai būtų ir nepaprastai žavingi!

    O torčiuką tai pulsiu gaminti, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  8. kaip manai, o horlicks galima keisti ovaltine? ir apskritai man čia toks mistiškas dalykas - gal žinai, ar tai ir yra 'malted milk powder'?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jule, aš tikrai nežinau. Ir Ovaltine nesu ragavusi. Bandyk! Kažkokį prieskonį tikrai priduos. Ir parašyk, kaip sekėsi. Nėra pas jus Horlicks?

    AtsakytiPanaikinti
  10. na, niekad nemačiau, o ir prancūziška vikipedija tyli. bet forumuose pašniukštinėjusi suratau, kad gal ir panašu - pagaminta iš malt, pieno, cukraus, išrūgų ar kažko panašaus :D
    perskaičiusi šį tavo įrašą, prisiminiau, kaip mama išsirinko iš knygos tortą, kurio norėtų, ir ten reikėjo -- taip taip -- malted milk powder. arba deivio malted milk ice-cream. o Lietuvoj juk čia dalykas negirdėtas nematytas. et, likus porai savaičių ligi Grįžimo Ilgam, vis pildau ir pildau sąrašą Reik Parsivežti, tad ir šitą įtraukiau - niekad nežinai, kokia gaminimo banga užplauks.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labas norejau paklasuti as situ MALTESERS esu pirkes tik ANGLIJOJ arba Duty Free. Noreciau suzinoti ar yra lietuvoje ju kunors pirkti ?

    AtsakytiPanaikinti