2010 m. liepos 18 d., sekmadienis

I scream, you scream.. KAM LEDŲ???

Taip, žinau, kad karšta. Ir nėra čia ko tokiu oru sėdėti prie kompiuterių, arba suktis karštoje virtuvėje. Na nebent.. gaminam ledus!

Naminiai braškiniai ledai

Reikės:

riebaus natūralaus jogurto (10% riebumo, jei nerasit – imkit paprastą jogurtą – tik jokiu būdu ne beriebį – ir įmaišykit kelis šaukštus grietinėlės)

braškių (ar kitokių uogų)

cukraus

Gaminame:

Braškes supjaustome, sudedame į puodą, užpilame cukrumi ir paviriname 5-10 minučių, kol suminkštės. Nukeliame nuo ugnies, sutriname blenderiu ar tiesiog sutraiškome kočelu. Atvėsiname.

Šį etapą galima pakeisti paprasčiausiu uogiene. Bet su šviežiom uogom skaniau, tiesa?

Pusę braškių įmaišome į jogurtą, paragaujame, jei reikia – įdedame daugiau cukraus (svarbu! – jorturtas turi būti šiek tiek per saldus, ledai visada mažiau saldūs, kol šalti). Sudedame į indą ir dedame į šaldymo kamerą. (Turintieji ledų gamybos aparačiuką jogurto-braškių mišinį pila tiesiai į šaldiklio dubenį ir seka gamintojo instrukciją, neturintieji - skaito toliau)

Maždaug po pusvalandžio traukiam lauk ir gerai išmaišome šakute nepamiršdami suledėjusių kraščiukų. Grąžiname į šaldiklį.

Procesą pakartojame po valandos. Ir dar po valandos. Šitaip sutraiškysime ledukus ir suteiksime mūsų jogurtui ‘ledinę’ konsistenciją.

Viskas! Paliekamame šaldiklyje per naktį arba ilgiau. Kažkur skaičiau, kad šaldiklyje naminiai ledai gali gyventi apie dvi savaites, nors aš nematau priežasties, kodel ne ilgiau. Antra vertus – tiek neišlauksit. Pažadu.

Sukaitom? Traukiam lauk, palaikom kambario temperatūroje apie 10 minučių, kabiname, valgome papuošę likusiu šviežių braškių užpilu. Skanaus!

Beje, skonis kaip tikrų tikriausių ledų. Visai nejogurtiška!

P.S. O aš pradedu dar vieną 37.5 valandų darbo savaitė šaldiklyje. Taip, ilgos kelnės, kojinės, batukai, vilnonis megztinis.. ir nesvarbu, kad už aklinai uždaryto lango +27. Kolėgė dar ir šalikėliu apsimūturiuoja..

Bet sotus alkano neužjaučia, ar ne? ;-)

7 komentarai:

  1. Nice pictures ;) ,.. yes and the icecream also looks very tasty!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jau trūko tavo apsireiškimo virtualioj erdvėj :) Laikykis ir nesušalk. Ir nesusirk. O ledų tai jau matau, kad nebeliko...

    Linkėjimai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš truputį panašiai su pistacijom dariau, tik ten receptas absol tinginiams, nė maišyt nereikėjo :) Tik tiek, kad po kelių dienų jogurtas sušąla į ragą ir kristalizuojas, nors atitirpdžius mažumą vėl skanu.
    Žiū, pasikeitei aplinką :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, išties, kad neliko ir braškių nebeturiu. Reikės rytoj keliaut pas dieduką - vaisių pardavėją :)

    gyvenimas yra gražus, dar ir koks! :))

    Jurgita, esu bandžiusi tiesiog šaldyti ir turiu pasakyti, kad maišyt verta ir dar kaip! Labai skiriasi konsistencija, puikiai susinaikina nemalonūs ledukai. Realiai nepasakytum, kad čia šaldytas jogurtas. Siūlau pabandyti!

    AtsakytiPanaikinti