2011 m. spalio 9 d., sekmadienis

Papimpink mano cukinijas!

Paskutinės pora savaičių buvo labai labai.. skanios. Nežinau, ar nieko nepraleisiu, bet ypač rekomenduoju:

kokteilius Tupelo Honey (Camden, Londonas)

ispaniškus tapas El Parador (Camden, Londonas)

jogurtinius ledus iš The Cultured Cow (Camden, Londonas)

itališką tapas Polpo (Soho, Londonas)

Nežinau, kodėl taip ilgai delsiau  prieš išbandydama Polpo – pirmąjį itin populiarios Russel Norman restoranų šeimynos narį, - gal sukau nosį nuo minties apie Itališką tapas, gi neautentiška!

Bet užtat kaip skanu! Ypač skrudintų jūros gėrybių rinkinys (fritto misto), kalmarų risotto ir špinatų pizzetta. Bet šiaip viskas buvo skanu, nors padavėjas taip ir neatnešė kitų valgytojų išgirtų alyvuogių. Išties, nors veiksmas vyko trečiadienio vakarą, dėl padavėjų dėmesio teko pakovoti su devyniom galybėm alkanų madingų londoniečių. Beje, staliuko rezervuoti ten taip pat nepavyks – jei 6:30 dar buvo likusi viena kita vietelė, 7:00 restoranas jau buvo sausakimšas, o prie baro nusidriekė ilga eilė. Jei taip vidury savaitės, nežinau, ar bandyčiau laimę penktadienio arba šeštadienio vakarą..

O kainos, kainos kokios, – paklausit. Nedidelės! Vidutiniškai viena tapas lėkštė (tikrai ne maža, kaip kad gasdino keletas apžvalgininkų) kainuoja tarp £6 ir £8, o mums trims puikiai užteko šešių. Na dar neatsilaikėm prieš desertus.. Burnoje tirpstantis tiramisu bei citrinų ir balto vyno šerbetas (gerokai per skystas, bet skoniui priekaištų neturiu). Tai štai. Perspėsiu tik, kad gėrimai – ne pigūs. Visa kita – molto bene!

Jau kitą dieną ėmiau ir perkėliau dalelę Polpo į savo virtuvę. Tą patį siūlau padaryti ir jums, ypač jei nuo Londono jus skiria vienas kitas kilometras, o gal jūra! Tereikės šviežių JAUNŲ cukinijų, gabaliuko geros kokybės parmezano, aliejaus ir citrinos.. Ne, rimtai. Penkios minutės iki visiškos laimės. Pilve – ha!

 

Cukinijų salotos pagal Polpo

Reikės:

šviežių jaunų cukinijų

parmezano (netarkuoto)

geros kokybės alyvuogių aliejaus (extra virgin)

citrinos

druskos

Gaminame:

Cukinijas nuplauname ir daržovių skustuku supjaustome plonytėmis juostelėmis.

Tuo pačių skustuku patarkuojame parmezano.

Užpilame alyvuogių aliejumi. Įspaudžiame citrinos sulčių. Įberiame druskos.

Išmaišome (patogiausia rankomis), paragaujame. Jei norisi – įlašiname daugiau citrinos, man skanu, kai rūgštuka, bet elkitės savo nuožiūra.

 

Štai ir viskas. Labai skanu šalia picos. Nežinau kodėl. Gal kad iš Polpo?

Šaltinis: pagal Esther iš Recipe Rifle.

P.S. nuo šiol kiekvieną penktadienį šalia mano darbovietės vienas dėdulė pardavinėja ekologiškas daržoves ‘iš kaimyno daržo’. Rimtai! Visokio grožio jis ten turi, pavyzdžiui va tokių saulėtų cukinijų, kurių nerasit kokiam supermarkete. Beje, aš išvis nebepamenu, kada paskutinį kartą supermarkete pirkau daržoves. Ir jums nepatariu.

P.P.S. o prie daržovių-žmogaus neseniai prisijungė ir sūrių-žmogus. Nirvana! :)

P.P.P.S. tik va darbo tai noriu kito.. viau.

10 komentarų:

  1. uzsirasiau i aplankytinu vietu sarasa! aciu. apziurejau menu, patinka.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonime, labai ačiū už sugaištą laiką išsamiam komentarui :) Labai gaila, kad neįdėjote nuorodos į savo tinklalapį, būtų įdomu pamatyti ir įvertinti 'nešlamštą'.

    Imbieriniai sausainėliai, būtinai į sąrašiuką! Aš irgi tokį vedu, labai gerai, kai staiga atsiduri kažkur vidury miesto vakarienės metu.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Cha cha... Anonimo komentaras tikrai issamus. :) As buvau labai smagiam Tailandieciu restorane savaitgali, bet kainos oi kaip kandziojasi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mieloji autore,

    papimpink;-) angliskai gal skamba ir priimtinai, bet lietuviskai, sutikite, siejasi su... pimpaliuku...

    Zinot, yra tokia baliu daina
    "Bus balius bus baliukas, dziaugsis mano pimpaliukas" (a la "ispimpinta" cukinija ;-)

    O cukinijos is tiesu grazios... nors man skaniausios lietuvikos, tos storules, agurociu drauges...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laura, tai kad daug kur kandziojasi.. Uztat jau skaiciuoju dienas iki algos. Bet Polpo nesikandzioja. Nebent gerimu padaugini.. :)

    Anonime, taip taip, zinau, kad negraziai skamba betgi buvo lietuvos kazkuriam kanale laida su tokiu pavadinimu (verstu is anglu kalbos). Reikejo kabutes turbut uzdet :)
    O cukinijos ir lietuviskos is pradziu buna va tokios, veliau isbujoja i arbuzus. Bent jau pas mano mamute. Ir net spalva tokia pati :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Beje, Laura as dabar labai laukiu Mishkin's ir tikiuosi soft opening :) Einam??

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai, labai labai skanu. Važiuoju į parduotuvę, antrą porciją gaminsiu. AČIŪ Mamutei ir tai nuostabiai mergaitei, kad netingi pasidalinti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. patinka, gera info, nors idomu ir skaityti.

    AtsakytiPanaikinti