2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Greitai paruošiami tagliatelle su kreminiu grybų padažu. Po darbų.

Dažnai paskaitinėju kitų tinklaraščius. Yra du, kurių autorėms ypatingai pavydžiu. Požiūrio į gyvenimą. Ypač – bedarbystę. Gal ne tiek požiūrio, kiek sugebėjimo ja mėgautis. Stipriai ir nuoširdžiai. Kalbu apie Žalia net Raudona ir Pink City. Knygos, filmai, rankdarbiai.. ir net ne tai.. Džiaugsmas.

O aš taip negaliu. Žinokit, taip noriu dirbti, kad čia turiu padėti daugtaškį, nes sunku ir aprašyt… Noriu anksti atsikelti kiekvieną šiokiadienio rytą, akies kraščiuku stebėdama rytinę laidą paskubomis susiruošti, ramiai papusryčiauti, važiuoti į darbą, padirbėti… Pietų pertraukos metu pravėdinti galvą bevaikštinėjant aplinkiniais takeliais. Vėl sėsti prie darbų. Skaičiuoti iki darbo pabaigos likusias valandas. Grįžti namo nusiplūkus, bet žinant, kad šiandien nuveikiau kažką naudingo.. Susitaisyti greitą vakarienę ir įsitaisius prie televizoriaus, knygos ar kompiuterio ramia sažine mėgautis vakaru. Neklausant sažinės priekaištų (‘šiandien vėl nieko nepadariau!’) ir vis augančio gumulo kažkur paširdžiuos galvojant apie tai, kad bėga laikas, o aš užstrigus kažkur pusiaukelėj gaudau vėją laukuose. Tik ne vėją, o darbą. Lyg būtų kažkoks skirtumas…

Išprotėjau? Gal! Tiesiog aš gyvenu tada, kai skubu, lekiu, veikiu.. Ir tik tada temoku mėgautis laisva minute. Blogiausia, kad imu galvoti, kad šis gyvenimo etapas niekada nesibaigs ir aš užgraušiu save negyvai.

Ištiesų tai nenorėjau čia tos minorinės gaidos. Išsprūdo. Tenorėjau pasakyti, kad TADA, kai bus IŠ KUR grįžti ir nebeliks jėgų virtuvėje suktis ilgiau nei penkiolika minučių, po ilgos DARBO DIENOS, valgysiu itin greitai paruošiamus tagliatelle. Štai kad ir taip.

Tagliatelle su kreminiu grybų padažu

Reikės:

Maišiuko šviežių tagliatelle makaronų (žinoma, galima naudoti bet kokius kitus, bet švieži net tik skaniau, bet ir greičiau)

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Svogūno

Poros saujų ar daugiau pievagrybių

Prieskoninių žolelių (tinka čiobrelis, rozmarinas, šalavijas..)

Induko riebios kreminės varškės (ang. cream cheese) arba riebios grietinėlės

Druskos, šviežiai malto pipiro

Parmezano (nebūtina)

Gaminam:

Makaronus išverdame pagal pakuotės instrukcijas (jei naudosit šviežius užtruksite ne daugiau 5 minučių).

Ant keptuvėje įkaitinto aliejaus beriame smulkiai supjaustytą svogūną. Pakepinam, kol pasidarys peršviečiami, sumetam supjaustytus pievagrybius ir prieskonines žoleles. Pakepam, kol grybai suminkštės ir subliukš. Supilam varškės kremą arba grietinėlę, gerai išmaišom. Išjungiam ugnį.

Sudedam nukoštus makaronus (ir bent porą šaukštų vandens, kuriame jie virė). Išmaišom. Paragaujam. Įmalam pipirų. Jei reikia – įbarstom druskos. Jei norim – užtarkuojam parmezano arba Džiugo.

Valgom priešais televizorių po sunkios darbo dienos. Skanaus!

Šaltinis: koks dar šaltinis, viskas paprasta kaip du kart du :)

9 komentarai:

  1. Ačiū už pagyras mano ypatingiems sugebėjimams, o dėl makaroniukų - jie vadinami TAGliatelle, be tos n ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neskubėk, viskas savo laiku - bus tas darbas ir bus iš kur grįžt ir viskas pus viena didelė džiugena. Tikrai.

    Nors aš puikiai suprantu apie ką tu >> aš gyvenu tik tada , kai skubu, lekiu, veikiu. Bet tikrai viskas tik į gera. Dar pasimėgauk laisve.

    O mes su tokiu padažu vištieną ruošiam. Kartais ir makaronus. Čia yra mano super simple, kai nežinau ką ir bepagamint arba tinginys apima galvot ;)

    P.S. netikiu, kad makaronai tangliatelle, bet tagliatelle - tai tikrai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, merginos, jūs teisios, nereikia tos N, galvoju viena, o rašau kitą :)) Dėkui, kad užrodėt klaidą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. taip, taip, taip mes irgi šitaip ruošiam tuos ttttagliatelle :) toks paprastumas, o toks gardumas...
    o kad aš galėčiau sau leisti patinginiauti nors porą savaitėlių.. pasivartyti lovoje iki pietų, bimbinėti po namus, sutvarkyti juos pagaliau.. ech...

    AtsakytiPanaikinti
  5. nuoširdžiai linkiu, kad surastum tai, ko ieškai. Kumsčius laikau už tave ;)

    aš visus savo darbus be galo myliu ir vien pagalvojus, kad staiga dingtų visa manoji skuba... taip liūdna pasidaro.

    dar kartą-sugniaužiu kumsčius, kad arba tu darbą, arba jis tave susirastų :)

    ps
    o mūsų namuos "budintis" patiekalas yra lašiša su pelėsinio sūrio padažu, bet ir į Tagliatelle nespjautume :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na man kaip nedirbančiai, tai turiu pasakyt visiškai neateina sentimentai būtent tiems dalykams: ankstus rytinis kėlimasis, keliavimas į darbą bet kokiu oru. Vien dėl to vis delsiu delsiu, tolinu tolinu paieškas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. labas ieskojau kaip virti makaronus ir radau toki liudna into makaronams kad galvoju brukstelius:) tikiuosi susiradai darba, o jei ne paskaityk 4 valandu darbo savaite" po jos as kazkaip stengiuos dirbti kuo maziau nes gyvenimas yra grazus ir turi savybe greitai prabegti- jei netiki paklausk mociutes:) darbas - ipratimas, bet ir be jodar yra daug geru dalyku apie kuriuos net nepagalvojai....nes dirbai:)
    sekmingu ieskojimu

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oi dėkui už tokį šiltą komentarą! Sutinku sutinku, bet vistiek darbą turėti yra gerai.. Apie radybas tikiuosi papasakot greitu laiku :))

    AtsakytiPanaikinti
  9. O jau rašybos klaidų...Nesupykit, autore, bet tikrai "ne kažką.." Google ieškodama receptų užėjau į Jūsų blog'ą ir radau tris pastraipas egzaltuotai lyriškų verkšlenimų su akis badančiomis rašybos klaidomis, kad iki ten, kur prasideda receptas, realiai pavargau skaityt...
    Žinokit, kasdien ir ir taip galima nuveikti kažką gero, o po to užmigti su ta mintimi. Matyt čia imponuoja žmogiška prigimtis: "kaip beturėčiau, vis tiek blogai"..Susirasit tą darbą, bus blogai, nes alga maža, algą pakels, bus blogai, nes laiko asmeniniam gyvenimui vis tiek nėra ir t.t.
    Mažiau verkšlenkit internetinėj erdvėj ir daugiau užsiimkit savimi. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti