2010 m. birželio 30 d., trečiadienis

Sriuba-greituolė tingiems darbadieniams

 

Tram pam pam, net nežinau, ką dar papasakot! Puikūs orai, jaukios Rasos, nuostabi maudynių vieta po mėlynu dangum gana netoli namų, vakarinės saulės glostomi parkai, geros knygos, filmai vakare ant sofos, po ilgos pertraukos gautas atlyginimas, aktyvi kultūrinė programa. Ko dar bereik? Laiko!

Nežinau, kaip jūs, bet aš po ilgos darbo dienos nesu nusiteikusi valandų valandas suktis virtuvėje – ypač kai temperatūra joje pavakary tikrai perkopia trisdešimt. Aš tiesiog Noriu Valgyt Dabar. Todėl šita baisiai paprasta sriuba man tapo itin maloniu atradimu. Sumetam viską į puodą, ir jau už penkių minučių čiumpam šaukštus ir sriūbinam apsilaižydami. Siūlau ir jums!

‘Sriuba greituolė’

Reikės:

daržovių sultinio

šviežių tortellini (ieškoti supermarketų šaldytuvuose, jei nerasit – galima naudoti ir džiovintus, kurie – atkreipkite dėmesį – virs kur kas ilgiau) (jei esate toje pačioje balos pusėje, kaip ir aš, dairykitės spinach & ricotta tortellini)

žalio kopūsto (mano kaimynai – dairykitės sping greens, jie čia idealūs)

žirnelių (šviežių arba šaldytų)

geros kokybės pesto (dairykitės specializuotuose gurmanų parduotuvėlėse arba gaminkitės patys, pavyzdžiui taip, – aš naudoju Sainsbury’s Taste the Difference bazilikų ir kedro riešutų Pesto alla Genovese)

Gaminame:

Užviriname sultinį, suberiame tortellini, paviriname pora minučių. Suberiame plonom juostom supjaustytą kopūstą, paverdame minutę. Suberiame žirnelius, paverdame dar minutę. Išjungiame ugnį, įmaišome pora šaukštų pesto.

Viskas! Pilame į dubenėlius, gardiname šaukšteliu pesto, nešame ant stalo, švenčiame prailgusios darbo dienos pabaigą. Skanaus!

Šaltinis: BBC Good Food, May 2010.

P.S. Taste of London reportažas bus, kai atvės orai ir aš prisiversiu prisėst prie kompiuterio :-P

13 komentarų:

  1. Kokį naudoji daržovių sultinį? Man tie kubiukai kažko ėmė nebepatikti... o gal anoj balos (Atlanto?) pusėj kitų variantų esama?

    AtsakytiPanaikinti
  2. OOo, džiugus gyvenimas :) Laimė. Perversk savo pusmečio senumo užrašus ir pamatysi, kad dabar tavo gyvenimas toks... toks... Kitoks. Džiaugiuosi ;)

    P.S. Dalia, ant LT 'Sveikuose produktuose' yra šveicariškų ekologiškų sultinių 'Marigold'. Aš naudoju tą, kur su mažiau druskos.
    O atrodo jie va taip va:
    http://www.sveikiproduktai.lt/content/ekologiskas-sveicariskas-darzoviu-sultinys-raudonas-150-g-500-g-900-kg-marigold

    yra ir kitose sveiko ir eko maisto parduotuvėse.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš tokią gaminau, aš tokią gaminau!
    Iš ten pat :) Mums patiko labai labai labai :) Tik naudojau džiovintus tortellini. Labai super greita, o pastovėjusi žymiai skanesnė (man :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Va čia tai bent :) ir gyvenimas ir sriuba abudu nuostabūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Patinki tu man tuose šaukštuose :)))

    Sriubos ir noriu tokios :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ir aš naudoju "Maringold" sultinį, man patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Egle, žinau! Bet nepažadu, kad taip visą laiką bus, gyvenimas toks dryžuotas gyvūnas, nieko nepadarysi! :)

    Jurgita, bet iš tiesų! Man irgi ji kitą dieną kažkuo skanesnė. Matyt, susibalansuoja skoniai pernakt ;-)

    Violeta, ;-)

    Dalia, nesu prisirišusi prie vieno kažkurio sultinio.. Bandau įvairiausius, kai rasiu TĄ - tikrai pasipasakosiu :)

    Jurga, tai reiškia - patiko?

    AtsakytiPanaikinti
  8. O kaip čia yra, kad ir tavo ir Eglės lėkštės tokios pačios? A? :) nesakau, kad blogai, bet gal kokia istorija yra :> ?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Indre, tik dabar pastebėjai? :D Ne vien tik mano ir Eglės, bet ir Brigitos, ir dar kažkuriam bloge tą pačią mačiau (pas Jurgitą?). Jokios istorijos, tiesiog ten pat nusipirkom tuo pačiu metu :))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ir aš dar tokias lėkštes turiu, na, ne tokias - turiu desertines lėkšteles. Negalėjau nusikopijuot, nes man jos gražiausios kol kas ant viso svieto pasirodė irgi :D
    O sriuba atrodo puikiai puikiai. Priglausčiau lėkštę čia ir dabar :))

    AtsakytiPanaikinti